Zangdienst Bid met mij


  • Gepubliceerd op:
    17 maart 2023

Zondagmiddag 26 maart is er weer een zangdienst in De Voorhof. Tijdens de Lijdenstijd, in de aanloop naar Goede Vrijdag, staan we in deze zangdienst stil bij Jezus’ angst en verdriet in Getsemane, voorafgaand aan zijn arrestatie, lijden en dood.

Na de Pesachmaaltijd vertrekt Jezus naar de tuin Getsemane. Om zich daar in stilte voor te bereiden op zijn lijden. Jezus bidt. En vraagt zijn leerlingen met hem te waken. ‘Bid met mij.’ Maar zijn leerlingen vallen in slaap. Schrijnend dat het hen niet lukt om wakker te blijven en te bidden. Bid met mij. Het is een uitnodiging van Jezus. Het is ook een uitnodiging aan elkaar om samen overeind te blijven in aanvechting en leed. Zo staan we tijdens deze zangdienst stil bij Jezus’ lijden. En bidden we samen om Gods houvast en leiding.

Het lied ‘Bid met mij’ van Sela staat centraal. Daarnaast zingen we liederen als ’t Is middernacht en in de hof’, ‘Blijf mij nabij’ en ‘Door de nacht van strijd en zorgen’. Een muzikaal intermezzo en de liederen zorgen samen voor een ingetogen sfeer.

Van harte welkom om mee te zingen en stil te staan bij Jezus’ lijden. 

Zondagmiddag 26 maart om 17:00 uur in De Voorhof, Gijsbrechtgaarde 101.

 


Bijbeltekst van de dag